Forbrukslån til MC

Home / Forbrukslån til MC

Visste du at det er mulig å kjøpe en motorsykkel med et forbrukslån? Med et usikret lån er det du som bestemmer hva pengene skal brukes til.

Du kan bruke et forbrukslån til det du vil. Dette er en av de store fordelene med et slikt lån. Du kan låne fra kr 5000 og inntil kr 500 000 og ingen spør deg om hva du skal bruke pengene til. Har en motorsykkel stått øverst på ønskelisten i mange år, så kan et forbrukslån være det du trenger for å få realisert drømmen. Det er selvsagt viktig å tenke over at et lån koster av penger og forbrukslån er ikke det billigste som finnes. Før du setter signaturen din på et lån, bør du derfor undersøke et par ting først. Det ene er at du bør gjøre opp med deg selv, hva du har råd til å betale på et lån hver måned.

Renter på et forbrukslån til MC

Det andre er at du bør sjekke ulike banker og få tilsendt tilbud på lån, slik at du har et sammenligningsgrunnlag. En ting er renten som ofte står på nettsiden til de ulike bankene, en annen ting er den renten som du faktisk må betale. Her kan det være stor forskjell. Hvor mye du må betale i rente, kommer an på den kredittvurdering som banken gjennomfører når du søker om lån. Renter utgjør gjerne den største kostnaden på og det er derfor viktig at denne er så lav som mulig. De fleste får tilbudt en effektiv rente på ca. 15% og du bør iallfall ikke betale mer enn 18%.

Gebyrer som medfølger et lån

Du må også forvente å skulle betale et par gebyrer ved siden av renten. Et etableringsgebyr er standard hos alle banker og dette ligger på mellom kr 650 og opp til kr 2000. Beløpet legges til lånebeløpet og du trenger derfor ikke å betale noen penger på forhånd. Utover dette vil du også bli avkrevd et termingebyr. Du kan nedbetale et forbrukslån over maksimalt 15 år. Avhengig av hvor mye du skal låne, så vil dette gi deg en mulighet for lave månedlige ytelser. Det vil bli noe dyrere på grunn av økte rentekostnader, men du vil være sikker på at det ikke går utover budsjettet ditt.

Svar på søknaden kommer i løpet av kort tid

Når du sender inn søknaden din får du som oftest svar i løpet av kort tid. Er svaret positivt vil du også motta et tilbud om lån. Sjekk tilbudet nøye og, som nevnt tidligere, så lønner det seg å få flere tilbud fra ulike banker eller finansieringsselskaper. Du kan da enkelt se hvilket tilbud som er det rimeligste. Når du har mottatt et tilbud du ønsker å akseptere gjøres dette enkelt med BankID. Det tar maksimalt et par dager før pengene er overført til bankkontoen din. Da kan jakten på motorsykkelen begynne.